NSJG ÖKO

“Mi magunk legyünk az a változás, amelyet látni szeretnénk a világban”
(Mahatma Gandhi)
ökoiskola
A 2012/13-as tanév ökoprogramjai, eseményei:
Frissítve:"SZINTVONAL" - Kerékpártúra Budakesziről - október 13. szombat

2012. október 13. szombat 9 órai kezdettel a Biciklizz Budakeszin és a Budavidék Zöldút Szövetség meghirdeti őszi budakeszi kerékpártúráját Mamutfenyők, Vadaspark, Himnusz szobor, János-hegyi Libegő végállomás és Erzsébet kilátó, Nagy Sándor József Gimnázium útvonalon.

A túra 18 km hosszú, és 400 m-es szintemelkedést kell leküzdeni, mire feljutunk a kilátóhoz. Célunk azonban mégsem az, hogy egy különleges sportteljesítményt érjünk el, hanem ellenkezőleg, azt szeretnénk ha minden részvevő megtapasztalná, hogy nem olyan nagy ördöngösség  Budakeszin fel-le közlekedni kerékpárral. Némi tapasztalattal, az útvonalak gondos megválasztásával és egy váltós kerékpárral bárki képes lehet rá. A kialakított útvonal ezt a szemléletet tükrözi. Igazi komoly meredek szakasz csak a legvégső 100-150 m a kilátó előtt, de ide feltolni sem szégyen a  bringát, mint ahogyan másutt is nyugodtan le lehet szállni egy-egy szakasz könnyebb megtétele kedvéért. Alsós gyerekek már képesek lehetnek a túra megtételére, de a Jánoshegyi rész akár ki is hagyható, a Himnusz szobortól visszafordulva van rövidítési lehetőség.

A túrán mindenki saját felelőségére vesz rész. Egy rövidebb rész erdei utakon halad, ahol esős időben sár is lehet. Bukósisak viselése ajánlott, és hozz magaddal enni- és innivalót. A libegő végállomásánál a büfé üzemel, és közkút is van a kulacsok megtöltésére.

A beérkezők fogadásáról az iskolánk gondoskodik.

Várjuk jelentkezéseteket a bicikliútvonalak valamelyikére (hosszabb vagy rövidebb táv), vagy a beérkezők fogadására.
A program minden résztvevője zöldpontszerző lesz az osztályok közötti versenyben.


útvonalterv

szintvonal plakát

Kerékpártúra
Pátyróli
 a Zsámbéki Medencében
2012. szeptem 22-én, szombaton
a Budavidék Zöldút szervezésében.

Részletek itt,
vagy  az aulában, az Öko-híradón kihelyezett hivatalos plakáton is olvashatók.

Partnereink
TordasZoo
Naturpark

NSJG 2012